NLroei verkiezingen: komen de eerstejaars van 2018 uit Amsterdam, Groningen of Leiden?

Algemeen

De redactie wenst alle lezers een gezond, gelukkig en sportief 2019! En we gaan gelijk over tot de orde van de dag: de NLroeiverkiezingen van 2018. Vandaag de nominaties van de eerstejaars.

Genomineerde eerstejaars ploegen:

De lichte mannenacht van Gyas liet zien dat de regel ‘degene die de Winterwedstrijden wint, gaat er niet met het klassement vandoor’ opgaat. Behalve op de Schie werd telkens gewonnen. Uiteraard was dat voldoende voor winst in het klassement.

Foto: Ellen de Monchy

De Nereus zware mannenacht sleepte de meeste klassementspunten in de wacht. bij de Winterwedstrijden werden geen punten behaald, maar dat werd met vijf overwinningen in negen wedstrijden absoluut goedgemaakt.

Foto: Ellen de Monchy.

In de top van het klassement bij de vrouwenachten vond een gevecht om de leiding plaats tussen Aegir en Gyas. Die laatste trok aan het langste eind en won het klassement.

Foto: Ellen de Monchy.

De lichte vrouwen maakten het ook spannend. Njord ging er met de winst vandoor. “Eerstejaarsroeien is verrassend leuk”, reageerde slagvrouw en voormalig jeugdroeister Nuria Stikvoort tegenover NLroei.

Njord eerstejaars lichte vrouwen
Foto: Ellen de Monchy.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 8  januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 1 september 2018 hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.