NLroei: veel gelezen WK-verhalen #gratisbestaatniet

Algemeen

Dit zijn de NLroei-artikelen die momenteel vaak worden gelezen. toproeivernieuwer Jabik Bastiaans, de mixeddubbel van Corné de Koning en Chantal Haenen, de gekozen gebroeders Broenink-Twellaar, de Roemeense topper met Nederlandse connectie Gianina van Groningen, de nestor van de NLarmada Ruben Knab en een uitlegartikel over hoe het zit met de startbewijzen voor Parijs.

Er zijn ook boeiende stukken van collega’s. Gemiddeld 1 (zegge één) uitgebreider roeiverhaal per krant. De Telegraaf verhaalt over roeikanonnen, Trouw brengt de burn-out van Bente Paulis en de NRC kopt alleen goud telt bij deze WK voor de roeiploeg. Stuk voor stuk lezenswaardig, nog een overeenkomst: allemaal achter een betaalmuur. Dat is te begrijpen. Deze kranten hebben een verdienmodel.

NLroei pakt het anders aan. De redactie vindt het belangrijk dat alle roeiliefhebbers (en de ‘leken’ die enthousiast gaan google-en) vrije toegang hebben en houden. Daarom hebben wij een verliesbeperkingsmodel oftewel crowdfunding, twee procent van onze lezers doet al mee, jij ook? Hier kan het. Als je minimaal 5 euro doneert loot je mee en kun je dit schilderij winnen!