NLroei Eerstejaars: ‘Timetrial telt’

Uitslagen Voorpagina

Voor het eerstejaarsklassement telt de uitslag van de Westelijke timetrials. Dit heeft Robin van Groesen, wedstrijdleider van het eerstejaarsklassement, gisteren bevestigd.

Van Groesen vindt het jammer dat er geen finales zijn gehouden bij de Westelijke Regatta. “Dan rest mij niet anders dan de uitslag van de voorronden te gebruiken voor het klassement. Die is door de wedstrijdleiding van de Westelijke Regatta ook als officiële uitslag gepubliceerd, conform hun fairnessprotocol.”

Bepaling
Hij baseert zich daarbij ook op de klassementsbepalingen. Daarin staat het volgende: ‘Voor ploegen die zich niet voor een A- of een (eventuele) B-finale plaatsen is de
geroeide tijd in de voorwedstrijd bepalend.’

Voluit
De omstandigheid van afgelopen weekeinde was uitzonderlijk. “De finales vervielen, dus kon geen enkele ploeg daaraan deelnemen, er waren geen reguliere voorwedstrijden. Gelukkig wel een timetrial, naar mijn mening is dat het meest eerlijke middel dat beschikbaar was”, aldus de wedstrijdleider. Hij hoopt dat alle ploegen bij hun trial voluit hebben geroeid en een zo goed mogelijke tijd hebben neergezet.

Nieuw
Opmerkelijk waren de prestaties van Laga en Gyas. Het is geen nieuws dat beide verenigingen het goed met de eerstejaars. Maar de overwinning van Laga bij de zware vrouwen en die van Gyas bij de zware mannen waren voor deze ploegen een nieuwe ervaring.

Het inmiddels tot en met de Westelijke Regatta bijgewerkte klassement is hier te vinden.