Bondstrial: Kraak en Schonk roeien 100 procent

Achtergrond Algemeen Voorpagina

Anne-Marie Schonk en Amber Kraak sloegen zaterdag toe bij de bondstrial voor de SB-WK. Deze lichtgewichten behaalden de streeftijd in de dubbeltwee en gaan naar de WK onder 23 jaar.

Hun coach Jolijn Remmelink is trots. “Ze hebben er zaterdag uitgehaald wat erin zat. En dat is best veel. De vrouwen trainen sinds december met elkaar, hebben ook wel wat tegenslag gehad, maar de laatste tijd begint het goed te lopen. Zo hebben we in Gent bij de Spring Regatta flink wat ervaring opgedaan. Ze wonnen daar met veel voorsprong en daardoor was het een goede oefening voor de trial”, zei Remmelink. Het koppel Schonk/Kraak behaalde zaterdag tamelijk exact de beoogde tijd over 1900 meter: een score van 100 procent.

Keijser
Hoe goed het ging bij deze dubbel kan worden afgemeten aan de prestatie van Marieke Keijser die sinds kort weer skifft. De Rotterdamse wereldkampioene bij de junioren won medio april bij de wereldbeker in Varese al de lichte skiff, maar moest op de Bosbaan aantreden om de kandidatuur voor de SB-WK op haar thuisbaan veilig te stellen. Dat deed het supertalent door iets harder te roeien dan de streeftijd. Keijser kwam tot 100,1 procent van de ‘gouden standaard’.

Van Lierop
Ook skiffeur Lennart van Lierop presteerde prima, hij kwam tot 98,1 procent. Van Lierop was vorig jaar bij de WK tot 23 jaar al vierde en lijkt dit jaar een serieuze gooi te kunnen doen naar een podiumplaats.