Nereusvrouwen winnen in Basel

Voorpagina Wedstrijden

Een vrouwenacht van Nereus won zaterdag de prestigieuze Baselhead. Deze 6,4 kilometer tellende lange-afstandsrace met keerboei over de Rijn werd voor de tiende keer gehouden en trok een groot deelnemersveld.

Maak NLroei mede mogelijk en steun onze crowdfunding, dat kan hier al vanaf 5 euro. Alvast bedankt!

De Amsterdamse boot beschikte met Fanny Bon, Iris Klok, Miriam Visser, Anna-Eva Petersen, Kim Janssen en Hijleke Nauta en de van Okeanos geleende Tinka Offereins weliswaar over een flink aantal vrouwen dat al internationale overwinningen op hun naam had geschreven, toch was de winst opzienbarend. Een speciaal voor deze wedstrijd samengestelde ploeg met Europese toproeisters zoals skiffeuses Magdalena Lobnig en Jeanine Gmelin dolf uiteindelijk het onderspit. Deze boot deed elf seconden langzamer over het parcours.
0
Prijzen
De prijzen waren niet mals. Bootsbouwer Empacher leverde een gloednieuwe tweezonder en daarnaast werd naast 5000 Zwitserse Frank ook de hotelovernachting voor volgend jaar alvast veilig gesteld. “Ik wist van te voren dat we snel waren en we hadden zelf natuurlijk ook flink wat goede meiden aan boord. Maar op het laatste moment raakte een van hen geblesseerd en moesten we nog een vervanger uit de derde acht halen en je weet nooit hoe dat gaat”, vertelde hun coach Boudewijn van Opstal.

Mannen
Ook de snelste mannenboot van Nereus kwam sterk voor de dag. De ploeg was met de vierde tijd maar een kleine vier seconden langzamer dan Franse winnaar, maar kreeg uiteindelijk een tijdstraf van een halve minuut aan de broek voor een inhaalactie bij een Duitse boot. Hun tweede boot eindigde slechts een plek lager. Naast Nereus trokken ook veel andere Nederlanders naar Zwitserland. Het RTC Zuid-Holland, Aegir, Skøll en Triton stuurde allen enkele achten.

De uitslagen zijn hier te vinden.