Nederlandse toproeiers in actie op Amstel en in Turijn

Algemeen

Het is het jaargetijde waarin de equiperoeiers uit mogen komen op een aantal willekeurige wedstrijden. Waar vorig weekeinde te Philadelphia skiffeurs in actie kwamen, is het nu de beurt aan andere toppers. Zij roeien zondag de befaamde Silverskiff in Turijn. Een groep boordroeiers zoekt het dichterbij en starten de Novembervieren op de Amstel.

Slagman uit de gouden dubbelvier, Koen Metsemakers, werd vorig jaar tweede achter de Italiaan Gabriel Soares en is in Italië weer van de partij. Hij krijgt flinke concurrentie want niet alleen Soares doet weer mee, ook de Kroatische broers Sinkovic starten traditiegetrouw tijdens deze lange-afstandsrace met keerboei. Uit eigen NLgelederen neemt hij het op tegen onder andere Stef Broenink en Jan van der Bij. Bij de vrouwen zijn titelverdediger Roos de Jong, Laila Youssifou en Tinka Offereins van de partij. Zij nemen het op tegen onder andere de Roemeense wereldkampioenen in de dubbeltwee.

Novembervieren
Wie de wereldtop in Nederland wil zien kan zondagmiddag het beste naar Amsterdam afreizen. Tijdens de 53e editie van de Novembervieren komt een groot deel van de zilveren WK-acht in actie. Het zal een strijd worden tussen de combinatie met Mick Makker, Gert-Jan van Doorn, Guus Mollee en Jacob van de Kerkhof en een samensmelting uit de acht, vier en twee. Sander de Graaf, Olav Molenaar, Ralf Rienks en Nelson Ritsema stappen voor deze gelegenheid met elkaar in de boot.

Informatie over de Silverskiff staat daar. De loting en uitslagen van de Novembervieren zijn hier te vinden.