Roos de Jong wint Silver Skiff, Mick Makker cs Novembervieren

Wedstrijden

Met driekwart minuut voorsprong won Roos de Jong wederom de Silver Skiff. Net als vorig jaar werd in Turijn de Azerbijaanse Diana Dymchenko tweede achter haar. Laila Youssifou legde beslag op de derde plaats.

Koen Metsemakers was bij de mannen de snelste Nederlander. Alleen winnaar Martin Sinkovic en Gabriel Soares waren hem te snel af. Lennart van Lierop, Jan van der Bij en Stef Broenink werden respectievelijk vijfde, zesde en zevende. De nieuwbakken veteraan Lucas Veldmaat won van 280 andere mannen op leeftijd.

November4
Op de herfstachtige Amstel was het de Nereus/Triton-combi met Mick Makker op slag die het eliteveld won. De ploeg was sneller dan de Triton-vier die werd voorgeslagen door Eli Brouwer. Deze wereldbekerfinalist werd recent alsnog opgenomen bij de nationale ploeg. De Utrechters waren vijf tellen sneller dan een vier bemand door WK-gangers. Bij de vrouwen was er geen eliteveld. Bij de snelste meidenjuniorenploeg zat Luna Kuiper op slag. Sam Yates sloeg de winnende jongensvier voor.

Hier staan de uitslagen van de Silver Skiff, daar staan de resultaten van de Novembervieren