Kassa! Twellaar en Twigg winnen Gold Cup

Kort Wedstrijden

Melvin Twellaar slaagde er afgelopen weekeinde in zijn titel succesvol te verdedigen bij de zogeheten Gold Cup in Philadelphia (VS). Bij deze wedstrijd over 750 meter nemen – op uitnodiging – de vier beste scullers ter wereld het tegen elkaar op. De winnaars nemen elk liefst 16.000 dollar aan prijzengeld mee naar huis.

Bij de mannen werd het een Hollands één-tweetje. Twellaar was de snelste, zijn teamgenoot uit de Nederlandse equipe – vice-wereldkampioen Simon van Dorp – zat hem op de hielen en werd tweede. De Nieuw-Zeelander Thomas Mackintosch legde beslag op de derde plaats. Regerend 2000meter-wereldkampioen Oliver Zeidler belandde op de vierde (en laatste) positie. Vorig jaar was Twellaar ook al de snelste en bevestigde zijn naam als werelds snelste skiffsprinter.

Florijn
Wereldkampioene Karolien Florijn was op de korte afstand net als vorig jaar niet opgewassen tegen olympisch en vice-wereldkampioene Emma Twigg en werd tweede. De Nieuw-Zeelandse versloeg eveneens de Bulgaarse Desislava Angelova (derde) en de Amerikaanse Kara Kohler (vierde).

Meer informatie over de race is hier te vinden. De uitslagen zijn echter nog niet op de site te vinden. Hieronder een filmpje van de wedstrijden, de mannen starten rond 1:09, de vrouwen bij circa 1:23.