Euros groeit en gaat verbouwen

Algemeen

Studentenroeivereniging Euros barst uit haar voegen. Daarom gaat de club uit Enschede komend jaar verbouwen. Vooral de sociëteit wordt groter – die wordt bijna verdubbeld in oppervlak – maar ook wordt het uit 1999 stammende gebouw toegankelijker gemaakt voor gehandicapten.

Grootste reden hiervoor is dat de vereniging inmiddels 350 leden heeft, terwijl het gemaakt is voor zo’n 170 mensen. “Na de renovatie gaan we naar een verdubbeling van onze kroegcapaciteit. Dan kunnen we onze ruimte openstellen voor grotere feesten of open feesten. Het is een kans om ons beter aan andere studenten te laten zien; het zet ons binnen Enschede nog meer op de kaart”, vertelt voorzitter Thijmen Schuurman aan het Twentse universiteitsmedium U-Today.

Indeling
Ook de indeling van het gebouw gaat op de schop. Schuurman: “We hebben nu nog twee aparte trainingsruimtes, een voor krachttraining en een met ergometers. Dat wordt één ruimte. De kleedkamers zijn nu boven en een werkplaats zit beneden, dat is ook niet echt handig. En momenteel zit de bestuurskamer nog los van de rest van het gebouw en moeten mensen omlopen. Ook dat gaat veranderen.”

Gelijkheid
Naast dat gehandicapten ook van het gebouw gebruik moeten kunnen gaan maken, wordt nog een ander pijnpunt aangepakt. Momenteel zijn de kleedruimtes en het sanitair van de vrouwen kleiner dan dat van de mannen. Mede omdat de ledensamenstelling de afgelopen jaren veel meer gelijk is geworden, wordt dat rechtgetrokken. Naast roeiers profiteren ook zeilers en kanoërs van de verbouwing. Ook zij huizen in het pand aan het Twentekanaal. De verbouwing moet medio 2025 zijn afgerond.