Nederland met vier maal goud zesde in totaalklassement

Kort

Het staat er echt: Nederland is zesde in het alle-Fisa-kampioenschappen-bij-elkaar-opgeteld-medailleklassement over 2016. De Britse journaliste Rachel Quarrell zette via Twitter het eremetaal van de Olympische en Paralympische Spelen en de junioren-, senioren- en de U23-WK op een rij.

Groot-Brittannië is de lijstaanvoerder met elf gouden medailles. Duitsland werd tweede, maar heeft meer plakken dan de Britten veroverd. Onze oosterburen wonnen echter minder vaak goud. Nederland heeft vier gouden medailles, dat is net zo veel als de USA (5e), maar de Amerikaanse roeiers en roeisters hebben nog meer zilver opgehaald.

Nederland eindigt (ruim) voor grotere (roei)landen als Frankrijk (7e) Australië (8e) en Canada (14e). De lijst bevat volgens de Nlroeiredactie in elk geval één foutje, de Nederlandse roeiers wonnen geen drie maar vier bronzen medailles. Voor de stand maakt het met deze telling niet uit. Met in totaal negen medailles zou ons land in een kwantiteitslijstje daarmee een gedeelde vijfde plaats behalen.

De complete lijst is hier te vinden.