Servische roeibond geschorst vanwege betalingsachterstand, skiffeuse de pineut

Kort

De internationale federatie World Rowing krijgt nog (veel) geld van de Serven vanwege de wereldbeker (’22) en de WK (’23) die in de Servische hoofdstad Belgrado zijn gehouden. Diverse aanmaningen gingen de deur uit, maar tot dusver ving World Rowing bot. De federatie pakte het eigen reglement erbij en zet nu zware sancties in.

De Servische roeibond is geschorst. Bobo’s, kamprechters en dergelijke mogen niet meer op internationale evenementen actief zijn en internationale wedstrijden zullen niet meer in Servië worden gehouden. En roeiers en roeisters mogen niet meer deelnemen aan wereldbekers en de Olympische Spelen.

Startbewijs
Dat is voor Veslačica Jovana Arsić een hard gelag. Zij is de enige van haar land die zich voor het roeitoernooi van de Olympische Spelen al heeft gekwalificeerd. De skiffeuse werd vorig jaar bij de WK in haar eigen land negende, dat was precies goed genoeg om een startbewijs voor Parijs te verdienen. World Rowing zegt in dit bericht te hopen dat de Serven snel met geld over de brug komen en dat daarna de sancties ongedaan kunnen worden gemaakt. De Servische overheid heeft zich indertijd garant gesteld voor de betalingen.