WKu23: Vier maal zilver buitgemaakt

Kort

Vandaag werd er twee keer zilver toegevoegd aan de buit van de Nederlandse equipe bij de wk onder de 23 jaar. De vrouwenacht en de Groningse mannentwee betraden het podium.

Zij treden daarmee in de voetsporen van de lichte en zware vrouwendubbelvieren die gisteren tweede werden. Dat genereert een totaal van vier maal zilver.

Zilver
Het verbond tussen Aegir en Gyas van Melvin Twellaar en Luuk Adema pakte zilver. De Groningers vochten een keihard duel met de Polen uit, op de finish scheelde het iets meer dan éénderde seconde in het voordeel van Adema/Twellaar. Het goud bleef net buiten hun bereik, dat ging naar de Grieken. Zij bleven een seconde voor de oranje ploeg.

Vrouwenacht
Daarna werd het vierde zilver van dit toernooi behaald door de vrouwenacht. Dapper streden de vrouwen in een veld waar Canada de boventoon voerde. Nederland nam het op tegen met name de Amerikanen, die de race in rap tempo opende maar het tempo van hun vliegensvlugge start niet volhielden. In het tweede deel van de race staken de oranjevrouwen er voorbij.

Mannenacht
De mannenacht startte het toernooi veelbelovend. De ploeg plaatste zich direct voor de eindstrijd en mocht zodoende in een keurige baan drie aan de start verschijnen. Vandaag kwam Nederland er niet aan te pas. Vanaf de start werd de rode lantaarn gedragen. Op die positie finishten de mannen kleurloos. Het goud was voor de Amerikanen.

Tibben
Obbe Tibben kwam niet verder dan een vijfde plaats, ondanks een eindtijd onder de 7 minuten. Deze Skøllskiffeur lag de hele wedstrijd in de laatste of voorlaatste positie en kon daarin geen verandering brengen. De Braziliaan Uncas Batista won het veld van Tibben met een riante voorsprong.