Maxim den Boogert – Dudok van Heel – wint Skiffhead

Wedstrijden

Niet altijd heeft Dudok van Heel roeiers die op nationaal niveau meedoen. Laat staan eentje die vooraan vaart. Maxim den Boogert is een uitzondering bij de roeivereniging van de militaire academie te Breda. Hij won een klassieker, want gisteren was hij de beste van de Skiffhead. Den Boogert was acht tellen sneller dan Sten Postma (Skøll) die op zijn beurt Jorn Salverda (Vidar) achter zich hield. Eerder startte de Dudokman al eens op de Rotsee in de lichte dubbelvier voor Nederland.

NLroei wordt met liefde voor de sport gemaakt, hou ze in de lucht!”, aldus donateur Fred van Essen. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Dankjewel!

Bij de vrouwen was Minke Holleboom de snelste. Zij was al een international toen zij nog voor Euros roeide. Tegenwoordig traint ze bij Skøll op de Amstel. De ex-Tukker was ruim 40 seconden sneller dan Kika Banning (Okeanos).

Junioren
Net als bij de winterwedstrijden was Marieke Middag (Willem III) de rapste. De juniorskiffeuse was dit keer bijna twee minuten sneller dan clubgenoot Veerle RIjnders. Helena Brand (De Hunze) werd derde. Sam Yates (Die Leythe) was de snelste jongen. Hij versloeg twee skiffeurs van Willem III, namelijk Dirrik Maitland en Lucas van der Wurff.

Alle uitslagen staan hier.