Laat Laga oudste roeiclubhuis varen?

Algemeen

Nog geen jaar geleden vertelde het bestuur van Laga trots over hun pand. Zij zouden de oudste roeiloods van Nederland wat moderner maken. Inmiddels melden Delftse media dat de club met de gemeente in onderhandeling is om te gaan verhuizen. In Amsterdam, Utrecht en Cuijk zijn clubgebouwen recent gemoderniseerd.

De Nieuwe Haven zou een mogelijke optie zijn om een nieuw Lagathuisfront op te bouwen. Nog steeds heeft de Delftse studentenclub de ambitie om een gebouw te maken dat beter aansluit bij hun huidige wensen. “We hebben een grotere loods nodig, naast goede trainingsfaciliteiten en vergaderruimte. De ergometers staan nu noodgedwongen tussen de boten in de loods”, tekende het AD op uit de mond van bestuurslid Yoram Mekking.

Obligaties
Niet alleen in Delft timmeren de verenigingen door. Januari stond op andere plaatsen in het teken van het inwijden van nieuwe of verbouwde ruimtes. In Amsterdam onthulde Skøll na jaren voorbereiding een compleet nieuwe etage op hun pand, waarbij met name de krachtruimte aanzienlijk is uitgebreid. Behalve via sponsoring, hadden de Amsterdammers een nog een creatieve manier om de plannen de financieren. Er werden obligaties uitgegeven.

Utrecht
En ook de Utrechtse verenigingen gunden zichzelf een vernieuwd pand. Dit werd eerder dit jaar eveneens feestelijk geopend. De zogenaamde Driewerf, de grote loods waar de verenigingen Triton, Orca en Viking huizen, werd in een jaar tijd opgeknapt. Met name de kleedkamers en de krachtruimtes zijn groter en moderner geworden.

De Drie Provinciën
Met een nieuw en voor een groot deel glazen gebouw, kan ook burgervereniging De Drie Provinciën in het Land van Cuijk pronken met een modern pand. Op 5 januari vond hiervan de opening plaats.