Junior Jelle Bakker hoopt alsnog naar EK te kunnen: ‘Als het doorgaat, haal ik een goede plek’

Interview

Eerder deze week liet technisch bondsdirecteur Hessel Evertse weten dat de Nederlandse equipe niet naar de EK-junioren zal gaan. Dit vanwege het negatief reisadvies dat voor Servië geldt. Hunzeroeier Jelle Bakker is nog steeds in training voor het toernooi.

Want als voor 11 september het reisadvies wordt aangepast naar ‘code geel’, kunnen roeiers zelf de keuze maken om alsnog deel te nemen. Dat het geen zekere zaak was, wist Bakker van tevoren.

Hoop

‘‘Tijdens de selecties, twee maanden geleden, werd er al gezegd dat de kans groot zou zijn dat het niet door kan gaan. Ik hoopte natuurlijk dat de situatie in Servië zou verbeteren, maar dat viel tegen. Maar ik zag het wel aankomen,’’ vertelt hij.

Skiff
Dat was voor hem geen reden om het risico niet aan te gaan. ‘‘Ik ben geselecteerd voor de skiff, dat vond ik echt heel cool. Als ik in de vier had gemoeten, zou ik misschien besluiten niet in training te gaan. Een vriend van mij overkwam dat, die besloot liever vakantie te vieren. Eigenlijk geen slechte keuze, achteraf gezien.’’

Quarantaine
Als hij toch naar Servië kan eind deze maand, zal de Groninger bij thuiskomst eerst tien dagen in quarantaine moeten. ‘‘Dat vind ik niet erg. Ik ben het gewend, want ik zit al veel thuis omdat mijn moeder tot de risicogroep hoort. Ik doe mijn schoolwerk ook nog steeds vanuit huis.’’

Flinke stappen
Hij schat zijn kansen voor de races hoog in. ‘‘Trainen gaat echt goed. Ik heb flinke stappen gezet ten opzichte van vorig jaar. Als het doorgaat, heb ik er vertrouwen in dat ik een goede plek ga halen.’’

Nu je dit leest: NLroei is begonnen met de crowdfunding voor het seizoen ’20/’21. Maak de Nederlandse roeijournalistiek mede mogelijk, dat kan hier, alvast bedankt!