Nederland annuleert voor EK-junioren in Belgrado, maar deur nog op een kiertje

Kort

Technisch bondsdirecteur Hessel Evertse heeft zojuist laten weten dat de Nederlandse equipe eind september niet naar Servië gaat. Daar worden in Belgrado de Europese kampioenschappen voor junioren gehouden. De reden is het negatieve reisadvies van de Nederlandse overheid. Servië staat op ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Ook de Britten, Duitsers en Italianen gaan niet.

Nederland annuleerde de hotelreservering. Toch is niet alle hoop vervlogen. Als de situatie in Servië alsnog voor 11 september a.s. zal verbeteren, kunnen ploegen zich alsnog op eigen initiatief aanmelden. Roeiers en coaches moeten daar uiterlijk morgen een voorlopig besluit over nemen.

E-mail
Dit mailde de bond daarover richting de betrokkenen. “Dat zou ook betekenen dat we (zeker tot 11 september) in training blijven. Wij kunnen ons voorstellen dat, gezien de eerdere afspraken en de onzekere situatie, niet iedereen meer beschikbaar kan blijven voor deelname aan dit toernooi. Dat is een ieders goed recht en dat moet ieder voor zich afwegen. Daarom willen wij aan iedereen opnieuw vragen om over deze situatie goed na te denken en evt. met je ploeg, coach te overleggen en uiterlijk 1 september aan te geven of je/jullie, dus indien de situatie tussen 1 en 11 september veranderd, alsnog willen deelnemen aan dit toernooi.”

Nu je dit toch leest. Het volgen en brengen van het (internationale) roeinieuws is tijdrovend. Een toepasselijk cliché: tijd is geld. Wil je de nieuwsstroom van NLroei mede mogelijk maken? Doe dan mee aan onze crowdfunding. Dat kan hier. Alvast bedankt!