Isala zet botenhuis op Marktplaats

Kort

Roeivereniging Isala uit Zutphen gaat een nieuw botenhuis bouwen. Een bestemming voor het oude onderkomen is nog niet gevonden, dus zette het bestuur van de club aan de IJssel het huidige op de website Marktplaats. Over een prijs kan worden onderhandeld.
[su_quote]Maak kans op het boek ‘Fluisterend Goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]
De houten opbouw van het botenhuis dateert uit 1971 en kende een uitbreiding in de jaren ’80. Op de website van Isala staat te lezen dat het houten deel veel rotte plekken kent en dat het stalen ponton onder het botenhuis eens in de zes a zeven jaar naar de werf moet voor onderhoud.

Douches
Dit zijn dan meteen ook de redenen waarom de vereniging een nieuw botenhuis wil bouwen. Daar wil men dan vervolgens ook een moderner onderkomen van maken. Zo is er in het oude botenhuis slechts een (gecombineerde) vrouwen- en mannentoilet en zijn er geen douches. Ook een aparte trainingsruimte of bestuurskamer ontbreekt. Ten slotte wil Isala ook meer boten aan kunnen kopen.

Ondine
Ondanks de slechte staat is het niet uitgesloten dat het botenhuis een nieuwe (roei)plek krijgt. Begin dit jaar ging het gebouw van het ter zielen gegane Ondine via een lange tocht over de Nederlandse wateren, richting Nijmegen. Daar wordt het het nieuwe onderkomen van de nog jonge roeivereniging De Waal. Voor zover bekend is dat nog niet in gebruik.