Henley: Drie Nederlandse ploegen uitgeschakeld

Voorbeschouwing

De tweede dag van de Henley Royal Regatta betekende voor drie Nederlandse ploegen het einde. De roeiers uit de vierzonder van De Hoop en de studentenacht van Gyas en Aegir drongen wél door tot de kwartfinale. Net als de eerste races van de Nederlandse bondsvrouwen staan deze wedstrijden voor vandaag gepland.

Bij de studentenachten in de Temple Challenge Cup was het D-Day voor de ploegen van Nereus en Njord. Beiden werden verslagen door een ploeg van Oxford Brookes. De lichtgewichten die namens de Amsterdamse club uitkwamen bleken letterlijk een maatje te klein voor de beste ploeg van de technische universiteit uit Oxford. Hun B-boot was na de 2112 meter tellende baan driekwart bootlengte sneller dan Njord.

Groningen
De ploeg die onder de naam Universiteit van Groningen vaart, trof het beter en moest het opnemen tegen het technisch matig varende Newcastle. De race werd dan ook vrijwel meteen na de start door de Noorderlingen beslist. Vandaag zullen ze echter uit een ander vaatje moeten tappen als ze het moeten opnemen tegen topfavoriet en titelverdediger Oxford Brookes A.

Vieren
Laga dolf in de viermet het onderspit tegen Imperial College. De Londenaren waren precies een bootlengte eerder bij de streep. Het clubteam van De Hoop mag daarentegen nog steeds dromen van succes want in de tweede ronde werden de Fransen uit Grenoble met gemak verslagen. Op basis van de geroeide tussentijden lijkt het kwartet van coach Jenny van Dobben de Bruijn zelfs kanshebber voor de titel. Vandaag wacht echter eerst nog de vier van Tideway Scullers.

Bondsploegen
Het is eveneens de eerste wedstrijddag voor alle meegereisde bondsboten. Al deze vrouwenboten treffen in de eerste ronde tegenstanders die normaal gesproken geen probleem zouden moeten opleveren.

Tijdschema vandaag Nederlandse ploegen:
10:10u: Wyfold Challenge Cup: Tideway Scullers’ School tegen KARZV De Hoop
10:45u: W2x: Oldenburg & De Jong tegen Macro & Clutterbuck (GBR)
11:30u: Temple Challenge Cup: Universiteit van Groningen tegen Oxford Brookes A
11:45u: W2-: Lanz & Rustenburg tegen Hagan & Popa (AUS)
13:10u: Remenham Challenge Cup: Vrouwen acht tegen Molesey BC
15:05u: W4-: Newcastle University tegen Nederland
16:10u: Princess Grace Challenge Cup (W4x): University of Londen tegen Nederland
19:40u: Princess Royal Challenge Cup: I. Janssen tegen J. Anlauf (GER)

De races zijn hier live te volgen met zowel beeld als commentaar.

©NLroei, 30-6-2017