Heineken vierkamp legt aantal deelnemers droog

Algemeen

Een nog onbekend aantal boten ging vorig jaar voor het laatst het water op om deel te nemen aan de roeivierkamp, blijkt nu. Want de organisatie gaat namelijk het aantal deelnemers vanaf 2020 beperken. Dit werd gisteren via Facebook bekend gemaakt. Een aantal ploegen wordt op de wal gehouden omdat de Amstel (te) vol zou zijn. Het is een maatregel die wordt genomen naar aanleiding van een evaluatie van de editie van dit jaar. Die wedstrijd verliep mede door de weersomstandigheden chaotisch.

[su_quote]Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

“Alles past nog net op de Amstel, maar steeds vaker komen ploegen te laat bij de start waardoor het telkens moeilijker wordt om het tijdschema te volgen. De afgelopen editie maakte duidelijk dat dit soort deelnemersaantallen, helaas, niet te handhaven zijn. Daarom zien wij ons als organisatie genoodzaakt een maximumaantal deelnemers in te stellen voor de komende edities van de Heineken Roeivierkamp. Dit zal geschieden door middel van een combinatie van selectie gebaseerd op de resultaten van de afgelopen editie, en een loting voor de overige plaatsen”, schrijft de driehoofdige vierkampleiding.

Hoe het precies gaat uitpakken, is vooralsnog nog onbekend. De eerstejaarsvelden, de clubachten en de bedrijfsachten blijven buiten schot. Daar waar er geloot gaat worden, krijgt het eigen volk voorrang op buitenlanders. De bepalingen zijn hieronder te vinden.