Roeier blijkt slechte danser: James Cracknell eerste afvaller bij Britse wedstrijd

Algemeen

Tweevoudig olympisch kampioen James Cracknell was een van de deelnemers van het Britse televisieprogramma Strictly Come Dancing. In deze danswedstrijd strijden beroemdheden samen met professionele dansers voor de winst. Veel baat had de olympiër niet bij zijn roeicarrière: hij kreeg veel kritiek van de jury vanwege zijn houterige optreden en postuur. Afgelopen weekeinde werd het stel als eerste van de deelnemers geëlimineerd.

Volgens zijn danspartner Luba Mushtuk heeft Cracknell moeite met het dansen door zijn roeiverleden, zo vermeldt het Britse Mirror Online. Voor het dansen is het nodig om zijn rug recht te houden in plaats van naar voren gebogen, zoals hij nu doet. ‘’Hij heeft zo veel jaren in dezelfde positie gezeten, zijn spieren zijn dat nu gewend’’, zei Mushtuk.

[su_quote]Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

De nu 47-jarige Cracknell won in de vierzonder tweemaal goud bij de Olympische Spelen. In 2010 raakte hij gewond doordat een vrachtwagen hem aanreed bij een fietstocht. Tijdens het ongeluk zou hij hersenbeschadiging hebben opgelopen en last hebben van een persoonsverandering. In april won hij de Boat Race, wat hem de oudste winnaar ooit maakte.

Klik hier om het optreden van Cracknell te zien.