Eensgezindheid over aanpassingen seizoen, maar Nereus als enige alweer het water op

Kort

‘Eerstejaarspunten niet tellen voor het seizoen ’19/’20’. Dit is één van de adviezen van het zogenaamde ‘profcoachgilde’. Dat kwam deze week via een conference call in vergadering bijeen. De professionele coaches van de studentenclubs probeerden eensgezind de KNRB te adviseren. Nereus is daarvan een van de initiatiefnemers. Het doel ervan was voor alle wedstrijdroeiers een gelijkwaardig speelveld te creëren nu het Coronavirus toeslaat. Achteraf was er echter verbazing dat tijdens de vergadering niet aan de orde werd gesteld dat de Nereïden deze week alweer gingen roeien. Dat werd pas de volgende dag wereldkundig gemaakt.

[su_quote]Steun NLroei juist nu, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

“Wij vinden het belangrijk dat de leden fit kunnen blijven in deze tijd, onder andere door middel van alternatieve trainingen. De roeisport zelf kan echter ook alleen worden beoefend. In overleg met de Gemeente Amsterdam en de GGD maken we het vanaf woensdag 8 april ook mogelijk voor wedstrijdroeiers om te roeien in een skiff op de Amstel”, schrijft het Nereusbestuur. Zover bekend, is deze Amsterdamse vereniging de eerste in Nederland die weer roeiers toestaat het water op te gaan. Er zijn strikte regels voor opgesteld.

Afronding
Wat de geagendeerde punten betreft, waren de bezoldigde coaches het erover eens dat de klassementen van dit seizoen moeten worden geschrapt. Zij stellen ook dat “Indien er alsnog wedstrijden (kunnen) worden georganiseerd na, 1 juni dan uiterlijk tot het weekend van 1 en 2 augustus. Indien er wedstrijden worden uitgeschreven, er voor lichte mannen en lichte vrouwen sprake zal zijn van een maximumgewicht per roeier van respectievelijk 75 en 61 kilo.” Dit en nog wat andere aanbevelingen die betrekking hebben op het seizoen ’20/’21, worden voorgelegd aan het roeibondsbestuur.