Meenhorst en drie roeiploegen op voorlopige lijst van NOCNSF

Kort

Maar liefst drie roeiboten staan op de shortlist van sportkoepel NOCNSF om genomineerd te worden als sportploeg van het jaar. Ook mannen scullcoach Eelco Meenhorst behoort tot de kanshebbers.

Wat betreft de roeiers gaat het vanzelfsprekend om de dubbelvier bij de mannen (Uittenbogaard, Wiersma, Wieten en Metsemakers) die goud won bij de Olympische Spelen. Ook de zilveren medaillewinnaars maken kans. Dat is de dubbeltwee van Melvin Twellaar en Stef Broenink en ook de vrouwen vierzonder (Hogerwerf, Florijn, Clevering en Meester). Naast de drie roeiboten staan nog zes andere sportploegen op de voorlopige lijst. Andere kanshebbers voor de winst zijn onder andere de gouden baanteamsprintploeg van de mannen en de hockeyvrouwenploeg die beiden goud wonnen.

Gala
Meenhorst krijgt concurrentie van onder andere Merijn Zeeman (team Jumbo Visma wielrennen), Alyson Annan (hockey) en Hugo Haak (baanwielrennen). Een vakjury bepaalt op 12 december wie er genomineerd en tien dagen later vindt een live tv-uitzending plaats waar de prijzen verdeeld zullen worden. Een echt sportgala zoals dat normaal gesproken wordt gehouden, kan vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan.