Doek valt definitief voor EK-equipe junioren van 2020

Kort

Het kwam niet onverwacht, maar het is niettemin pijnlijk. Toproeibaas Hessel Evertse besloot gisteren definitief dat er geen Nederlandse junioren naar de EK in Belgrado gaan. Vanwege het feit dat gastland Servië nog steeds op ‘oranje’ staat. Dit betekent dat de Nederlandse overheid een negatief reisadvies geeft.

Evertse had de hotels voor de equipe eind augustus al geannuleerd. Maar hij hield met de nodige slagen om de arm de deur richting Belgrado op een kier tot het uiterste inschrijfmoment. Een aantal junioren (waaronder Jelle Bakker, lees hier zijn interview daarover) trainde door.

Pakje
Dat was (helaas) vergeefs. Want gisteren – de fatale dag – bleek het reisadvies ongewijzigd negatief, waarop de bond definitief de EKdeur sloot. Een onderlinge Noord-Europeese wedstrijd met onder andere Duitsland en Denemarken als alternatief, is wel onderzocht, maar bleek praktisch onhaalbaar. Als pleister op de wonde krijgen de roeiers en roeisters wel een zogeheten (oranje) wedstrijdpakje.

Dit artikel lees je gratis! Maar het maken ervan kost tijd. En tijd is geld. Help mee om NLroei het roeinieuws te kunnen laten brengen. Doe mee aan onze crowdfunding voor het seizoen ’20/’21. Dat kan hier. Namens de redactie: alvast bedankt!