Dank jullie wel: Helma, Daniël en Leo!

Terugblik

Vandaag een terugblik op het NLroeiwerk van columnist Helma Neppérus en onze fotografen Leo de Keizer en Daniël Korvemaker. Gedrieën geven zij NLroei extra kleur.

De columns van Helma zijn met nuance gecomponeerd, altijd op vooruitgang gericht en meerdere kanten van een kwestie worden belicht. Maar ze heeft ook een mening en durft daarvoor uit te komen. Zo vond ze het jammer dat bij de Koninklijke Holland Beker de bondsroeiers ontbraken en dat stelde ze aan de orde.

Helma schreef er deze column over en dit jaar waren de oranje roeiers er weer. Ik wil niet stellen dat het per se door die column kwam, mijn hypothese is eerder dat de roeiers zelf ook heel graag voor eigen publiek wilden roeien. Gesteund door de teksten op NLroei konden zij er dit jaar uiteindelijk misschien wel een van de mooiste Bosbaanwedstrijden ooit van maken.

Niet alles wat onze columnist opschrijft heeft een direct resultaat. Zo brak zij in 2020 een lans voor een knalvuurwerkverbod. Vooralsnog vergeefs. Maar denk juist vandaag in vredesnaam aan de dieren (en aan mensenvingers en -ogen). Hier zie je een (indrukwekkende) documentaire over hoe dieren vuurwerk beleven.

De foto’s van Daniël Korvemaker en Leo de Keizer zijn de blikvangers van onze site. Ieder heeft een eigen handschrift, beiden worden gewaardeerd. De bovenste van onderstaande foto’s is gemaakt door Leo, de andere door Daniël. Tot volgend jaar!

Leo de Keizer
Daniẽl Korvemaker