Conceptkalender 2021: Head eerst, week later roeivierkamp

Wedstrijden

Als het aan de roeibond ligt, verandert de wedstrijdkalender volgend jaar ingrijpend. Niet alleen zal de Head of the River in het weekeinde voorafgaand aan de Heineken Roeivierkamp plaatsvinden, ook zullen er een aantal nieuwe wedstrijden gehouden worden.

Dit alles blijkt uit de conceptwedstrijdkalender die op de website van de KNRB te downloaden is. De Head of the River wordt onder andere naar voren gehaald om ruimte te bieden aan een nieuwe tweekilometerwedstrijd op de Bosbaan, die een week voor de Varsity gehouden zal moeten worden. De week daarvoor staan de Skiffhead en de Tweehead gepland. [su_quote]Versterk NLroei. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Spiegelwaal
Ook voor de rest van het seizoen staan er nieuwe wedstrijden gepland. Zo is het de bedoeling dat eind april, een week na de Hollandia / NK Klein, een evenement plaats zal vinden op de Spiegelwaal, een relatief nieuw water in een nevengeul langs de Waal boven Nijmegen. Hoe deze wedstrijd eruit zal zien is nog onduidelijk. Feit is wel dat het daar onmogelijk is om een wedstrijd over 2000 meter te roeien, net als dat er mede vanwege een aantal bruggen weinig boten naast elkaar kunnen varen.

Northwave Regatta
Dit jaar stond al voor het eerst de Northwave Regatta op het programma. De nieuwe wedstrijd op de Willem-Alexanderbaan (WAB) zal nu volgend seizoen hun primeur beleven. Dit net als de internationale juniorenregatta DIYR, die het eerste weekend van juli verroeid zal worden op de Bosbaan. De NSRF Slotwedstrijden worden mede daardoor een weekend naar achteren geschoven en zal plaatsvinden op 10 en 11 juli op de WAB.

Spreiden
De extra wedstrijden zijn het gevolg van de steeds voller wordende wedstrijden. Oorspronkelijk zou dit seizoen ook begonnen zijn geworden met het spreiden van de klassementen over de verschillende wedstrijden. Dat zal volgend jaar met de extra evenementen alleen nog maar meer gebeuren. De nieuwe kalender is nog niet definitief. Wedstrijdorganisaties kunnen tot 31 mei bezwaar indienen, waarna de roeibond voor 1 juli de definitieve data publiceert.