Volg Henley live: alleen Skøll-dubbelvier nog in toernooi

Wedstrijden

De kwartfinale bleek gisteren bijltjesdag te zijn voor de Nederlandse boten in Henley-on-Thames. Van de vijf ploegen die in actie kwamen, dolven er maar liefst vier het onderspit. Enkel de mannendubbelvier van Skøll is zodoende vandaag nog te bewonderen tijdens de halve finale.

De ploeg van coaches Peter Wiersum en Steffen de Vries kende een aanzienlijk makkelijkere race dan de dag ervoor toen het kwartet moeite had met de boot van Reading University. Tegen een combinatie van twee Londense verenigingen was het pleit snel beslecht. Job Huigsloot, Guillaume Krommenhoek, Olav Molenaar en Lennart van Lierop stoven weg bij de start en hadden nu in tegenstelling tot donderdag geen enkele moeite met het sturen. Ook het bladwerk zag er een stuk schoner uit. Vandaag treffen zij vermoedelijk de sterkste tegenstander uit het veld, een dubbelvier van het organiserende Leander Club.

Tegenstand
Voor de andere Nederlandse ploegen zit Henley erop. In drie gevallen bleek de tegenstander simpelweg te goed. Skiffeuse Janneke van der Meulen streed dapper en kon enige tijd gelijke snelheid houden, maar kwam uiteindelijk tekort tegen de favoriete Victoria Thornley, die voor Groot-Brittannië uitkomt in de skiff. Ook de mannenacht van Nereus probeerde het goed, maar zag na een kwart van de race Washington University langzaamaan weglopen. De Amerikanen roeiden en passent nog naar een recordtijd in het veld van de Temple Challenge Cup.

Vrouwenachten
Ook de vrouwen van Nico Rienks zijn Project 2020 kwamen er logischerwijs niet aan te pas tegen de nationale Britse acht. Nereus leek vooraf wel kans te hebben op een halve finale-plek tegen Yale University, dat bij de Amerikaanse universiteitskampioenschappen op de negende plaats was geëindigd. De Amsterdamse boot met routinier Karien Robbers op slag roeide zichtbaar strakker dan de Amerikanen en gingen ook lang aan de leiding maar hadden geen antwoord op de verwoestende eindsprint van Yale.

Tijdschema vandaag (Nederlandse tijd):
11:10u: A.A.S.R. Skøll versus Leander Club

De wedstrijden zijn hier live te bekijken.