WK: oranje veert op

Kort Wedstrijden

Het smaldeel van de oranje armada dat vandaag moest uitkomen, benutte de wedstrijden optimaal. Vijf boten waaronder twee skiffs zijn een ronde verder. De vrouwenvier is al zeker van de medaillestrijd.

Support NLroei, klik hier en doneer direct!

M2x/W2x
De mannen in de dubbeltwee werden tweede achter de USA bij hun herkansing en zijn daarmee door naar de halve finale die toegang kan verlenen tot de medaillestrijd. De vrouwendubbeltwee won de herkansing en gaat samen met Zweden (tweede) en Duitsland (derde) verder naar de halve finale waarin de scheiding wordt gemaakt tussen de a- en b-finalisten.

W4-
De vier zonder stuurvrouw kan om de medailles gaan strijden. De ploeg die ook in de acht uitkomt had met een tweede plaats achter de USA precies voldoende gepresteerd om een finaleplaats te behalen. Het kwartet noteerde vandaag de tweede tijd (voor wat het waard is) in dit nieuwe olympische veld en kan een serieuze poging gaan doen een medaille te pakken.

W1x
Skiffeuse Lisa Scheenaard is ook een stap verder. Dankzij het winnen van haar herkansing komt zij later uit in een halve finale en ligt weer op koers richting a-finale. De Eindhovense soloroeister zette een prima 7:35 op de klokken. Belangrijker: zij versloeg in een rechtstreeks duel de Duitse Annekatrin Thiele die vorig jaar in de dubbelvier het goud voor de neus van Nederland
wegpakte.

M1x
Stef Broenink is ook een ronde verder. Hij roeide alsof hij in een achtbaan zat. Bij de start deed de Leidse krachtpatser iets onhandigs waardoor hij gelijk een bootlengte achterlag. Maar is niet alleen fysiek sterk, mentaal kan ook wel wat wat hebben. Broenink stoomde op, pakte het ene na het andere bootje terug en greep de leiding. Maar in het zicht van de haven kwam de Duitser Naske toch nog even hard opzetten vanuit de derde positie, hij won alsnog. Niettemin komt Broenink later uit in de halve finales voor a of b.