Head en Paulis sportploeg van het jaar!

Kort

Maaike Head en Ilse Paulis zijn zojuist verkozen tot sportploeg van het jaar. In een korte reactie zei Paulis dat ze van ‘ver kwamen’ maar kunnen terugkijken op een heel mooi jaar. De olympisch kampioenen bedankten onder anderen hun coaches en hun reservist Lisa Wörner.

Verdonkschot
Hun coach Josy Verdonkschot was niet eens genomineerd. Terwijl hij niet alleen verantwoordelijk was voor Head en Paulis, maar ook nog eens de vrouwendubbelvier begeleidde die met een roemruchte race het zilver veroverde. Jeroen Bijl, topsportmanager van NOC*NSF en tevens voorzitter van de nominerende vakjury, is eerder door NLroei gevraagd naar de reden waarom Verdonkschot niet op de shortlist terecht is gekomen.

Arbitrair
“Laat ik voorop stellen dat Josy Verdonkschot voortreffelijk heeft gecoacht. Dat geldt ook voor de coaches die wel zijn genomineerd. Elke keuze die wordt gemaakt is arbitrair. Dat geldt ook voor de keuze om maar drie personen in de coachcategorie te nomineren. Dat doen we omdat voor het grote publiek de namen van coaches niet kent. Wij denken dat een te groot aantal genomineerde coachnamen daarbij niet helpt. Maar we moeten heel kritisch kijken of dit wel op de goede manier hebben aangepakt”, aldus Bijl begin december. Verdonkschot coachte niet alleen, Nienke van Zijp assisteerde hem bij de twee medailleboten.