Belgen op stoom in Italië, Obreno wint Memorial Paolo d’Aloja

Kort

Olympisch finalist Hannes Obreno is terug. In het Italiaanse Piedelucco moest de skiffeur vrijdag verstek laten gaan, maar dat stond gisteren een klinkende overwinning niet in de weg. Hij eindigde ruim voor de Roemeen Agafitei die vorig jaar bij de EK in de dubbeltwee negende werd.

De lichte dubbeltwee Brys/Van Zandweghe trof het thuis roeiende duo Oppo/Ruta dat vorig jaar WK-zilver won. Onze zuiderburen konden ze niet verslaan, maar hielden wel aansluiting met de vice-wereldkampioenen door ze op zo’n drie seconden te volgen.

Waarschuwing
Eveline Peleman (wereldkampioene lichte skiff van 2014) was vorig jaar absent. Afgelopen weekeinde legde ze tweemaal beslag op de tweede plaats. Met De Loof/Claeys heeft België de bemanning van een nieuwe zware dubbeltwee, zij pikten ook een bronzen medaille mee. Meer opvallend was het optreden van de Roemeense mannenacht, die boot versloeg L’otto Italia . De Holland Acht is nu gewaarschuwd want bij de WK van vorig jaar werd Roemenië vijfde, Nederland vierde en de Italianen gingen er toen met brons vandoor.

Uitslagen
De volledige uitslagen van Regata Internazionale Memorial Paolo d’Aloja staan hier. In Gent werd de Spring Regatta gehouden. In de uitslagen van zaterdag en zondag valt te bezien wie er in het vacuüm van de in Italië optredende Belgen stapten.