Bestuurslid Triton betrokken bij geweld

Kort

Een Tritonbestuurslid bleek recent betrokken bij een geweldsincident. Hij zou een kopstoot hebben uitgedeeld aan een lid van Vidar. Die is vervolgens voor een gezichtsoperatie opgenomen in het ziekenhuis. Het incident gebeurde 24 maart na afloop van het HNOT in Tilburg.

Het slachtoffer plaatste een bericht in een Facebookgroep om getuigen op te roepen. Dat kwam via via het bewuste Tritonbestuurslid ter ore, die zich realiseerde dat hij er mogelijk iets mee te maken had.

Gemeld
De Utrechter nam vervolgens contact op met het slachtoffer. Bovendien meldde hij zich bij de politie. Tritonvoorzitter Anna van Swieten was niet bij het incident aanwezig. “Het is vreselijk voor het slachtoffer wat er is gebeurd. Wij betreuren dat bijzonder. Grensoverschrijdend gedrag tolereren wij absoluut niet”, zegt Van Swieten. Van een schorsing van het betreffende bestuurslid kwam het (nog) niet. “Hij heeft zelf onmiddellijk zijn functie neergelegd en is sindsdien niet meer op de vereniging verschenen.” De Utrechtse vereniging plaatste er een bericht over op haar website.

Politieonderzoek

Het incident vond plaats in een zogenaamde brastent, na afloop van de competitiewedstrijd. Volgens Vidarvoorzitter Rens Vonk is het slachtoffer inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en maakt hij het naar omstandigheden goed. Beide voorzitters willen niet speculeren over de toedracht, zij wachten op de afronding van het politieonderzoek.