Van der Meer: ‘Dit is een enorme opsteker’

Interview Kort

Bij de internationale regatta voor para-roeiers in het Italiaanse Varese waren Annika van der Meer en Corné de Koning bijzonder succesvol. Ze behaalden tweemaal goud in de paralympische TA-klasse (rug en armen).

De ploeg van bondscoach Jan Klerks was beide dagen oppermachtig. De Franse boot, die bij de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro nog brons had gepakt, was respectievelijk zeven en zes seconden langzamer, Polen eindigde twee keer op grote achterstand als derde.

Concurrentie
“Dit is een enorme opsteker. We hebben de races van begin af aan geleid, dus we weten dat het met onze snelheid wel goed zit. Bij de Wereldbeker volgende maand in Poznan zullen weer andere goede ploegen zijn. Dat zal een volgend goed meetmoment zijn in aanloop naar de WK in Florida”, zei Van der Meer na afloop.

Vervanging
De overwinningen in Italië zijn de eerste aansprekende internationale resultaten van de Leidse roeister. Zij vervangt sinds kort de inmiddels gestopte Esther van der Loos die samen met De Koning vierde werd bij afgelopen Paralympische Spelen. Eerder deed de 31-jarige Van der Meer (Njord) aan paralympisch wielrennen en skiën.

Afstand
Volgens Van der Meer is het in haar voordeel dat de para-roeiers dit jaar voor het eerst wedstrijden over 2000 meter moeten roeien. “Ik ben meer een duursporter en heb vorig jaar in de skiff regelmatig meegedaan aan reguliere roeiwedstrijden. Dat betaalt zich nu uit.”

©NLroei, 15-5-2017