Inger van Dok en Jort Timmer winnen PVP

Wedstrijden

In Utrecht stond het podium van de Paul Veenemansprijs. Deze vier- of desgewenst driekamp bestaat uit wielrennen, hardlopen, schaatsen én roeien. Bij de mannen werd het een nek-aan-nek-strijd tussen Jort Timmer en Kai Mos, beiden lid van organisator Orca.

Mos was de snellere loper en roeier, maar Timmer had goed gescoord bij het fietsen en hield de schade op de overige onderdelen beperkt. Hij won uiteindelijk het klassement. Michiel Munneke (De Hoop) belandde op de derde plaats. Tjerk Gualthérie van Weezel van Willem III was veruit de snelste schaatser. Tos Eijskoot (Alkmaarsche) is bij de junioren de beste meerkamper.

Vrouwen
Bij de vrouwen was Inger van Dok (Laga) ijzersterk met roeien én schaatsen, maar Willeke van der Weide (Rijnland) blonk uit bij het wielrennen. Van Dok had net even wat meer punten gesprokkeld en ging er met de overwinning vandoor. De voormalige lichte topper Marleen van Roessel (Orca) werd derde. Bregje Nagelmaeker van De Zwolsche was het snelste meisje. Vorig jaar was ze bij het fietsen gevallen, dit jaar volbracht ze de meerkamp heelhuids.

Hier staan alle uitslagen.