Meester/Clevering en Mantel/Van de Kerkhof kampioen

Wedstrijden

Naast de solisten Roos de Jong en Melvin Twellaar was er nog een groot aantal kampioenen bij NK voor kleine nummers. Een kleine greep uit het verse assortiment. Volledig volgens verwachting grepen Veronique Meester en Ymkje Clevering in de twee de titel. Bij afwezigheid van Krommenhoek/Van Sprang wonnen Michiel Mantel en Jacob van de Kerkhof, zij werden gevolgd door de Laga-twee Lipman/Bezema.

Marieke Keijser is met toproeien gestopt, maar een nieuw licht toptalent is zich (al wat langer) aan het openbaren: Phaedra van der Molen is niet alleen regerend wereldkampioen bij de junioren, ze pakte gisteren ook de Nederlandse skifftitel voor lichtgewichten.

Junioren
Bij de jongens was WIllem III tamelijk dominant. Die vereniging heeft David Luteijn (16) en Klaas Baud (18) als lid. Bij de meisjes is het qua clubs meer divers. De zes podiumplaatsen werden bezet door roeisters van zes verschillende verenigingen. Teuntje Mollee (16, Het Spaarne) en Anna Menke (18, De Hunze) stonden op de (virtuele) hoogste trede.

Alle uitslagen staan hier op de site van Time Team.