Varsity wil verplaatsen naar medio juni

Wedstrijden

Nu het steeds onzekerder wordt of in het voorjaar tweekilometerwedstrijden kunnen worden gehouden, heeft de Varsityorganisatie aan de KNRB gevraagd hun evenement te verplaatsen. Men wil het van 4 april naar 13 juni verplaatsen.

De Varsity zal dan tussen de wedstrijden van de ARB en de Westelijke Regatta plaatsvinden. Ondanks dat er dan drie weken achter elkaar nationale wedstrijden worden georganiseerd, ziet de organisatie daar geen problemen in. Voor de eerstejaarsachten zijn slechts twee van de drie wedstrijden tellend voor het eerstejaarsklassement. Er zou ook overlegd zijn met de organisatoren van de andere twee wedstrijden en ook zij hebben geen bezwaar tegen de nieuwe datum.

Belanghebbenden
De KNRSB onder wiens auspiciën de Varsity wordt gehouden is niet bepaald over één nacht ijs gegaan wat betreft hun wens. Ze hebben het al besproken met alle instanties die betrokken zijn bij de wedstrijd. Dit zijn onder anderen Rijkswaterstaat over de stremming van het Amsterdam-Rijnkanaal, de Gemeente Houten en de Veiligheidsregio Utrecht. Ook de kamprechters, deelnemende verenigingen en andere partners zijn al akkoord met de nieuwe datum.

Brief
Eerder deze week stuurden de studentenverenigingen een brief naar de KNRB om meer actie. Een van hun speerpunten was dat er meer gedaan moest worden om een zogeheten topsportcompetitie op te zetten zodat de roeisport net als de meeste teamsporten ook een uitzondering zou krijgen voor het organiseren van evenementen. De KNRB heeft aangegeven spoedig met een inhoudelijke reactie te komen, maar eerst in gesprek wil gaan met de briefschrijvers.