Zeven medailles bij Europese universiteitskampioenschappen

Wedstrijden

Onder erbarmelijke omstandigheden met keiharde wind tegen behaalde de Nederlandse equipe zeven medailles bij de Europese kampioenschappen voor universiteiten. In het Servische Subotica was de lichte vrouwendubbelvier van Nereus de enige gouddelver.

De vier met Willemijn Schonck, Judith Verberne, Floor van Lieshout en Eveline Duyster was na acht minuten bikkelen tegen de wind in zo’n 3,5 seconden sneller dan de University of Nottingham. De enige twee andere ploegen in de race uit Munster en Reading moesten beiden meer dan tien seconden prijs geven aan de Amsterdammers.

Oxford Brookes
Zilver was voor meer Nederlandse ploegen weggelegd. Zowel de tweezonder (Coevert en Hak) als de acht van Proteus-Eretes had vermoedelijk op meer gehoopt, maar moesten beiden genoegen nemen met de tweede plaats. De twee ploegen moesten ongeveer vijf seconden prijs geven op het sterke Oxford Brookes University, dat met winst in de ongestuurde vier alle mannelijke boordboten op hun naam schreef.

Zilver
De winnende dubbeltwee uit het developmentklassement van Euros, Minke Holleboom en Helen Harmsen, pakten ook een tweede plaats en moesten alleen een ervaren boot uit Letland voor zich dulden. Tweede werd ook de lichte developmentvier van Nereus, vier seconden achter een Hongaarse ploeg. Julian Bakker en Gijs Koetsenruijter van Argo kwamen nog dichterbij een zege, door op minder dan 1,5 seconden te verliezen van een lichte twee uit Nottingham.

Argo
Wageningen was met nog een bronzen medaille voor de lichte vrouwendubbeltwee bijzonder succesvol. Floor Steenvoorden en Arlette de Vegt hoefden alleen de Universiteit van Warschau en Nottingham voor zich te laten. De winnaar uit het developmentklassement, Proteus-Eretes, kwam in dit competitieve veld niet verder dan een vijfde plek.

©17-7-2017