Britse toppers sprinten over 350 meter

Kort

De Britse roeibond doet zijn best om een nieuwe schare roeifans aan zich te binden. Zij bedachten hiervoor een nieuw concept: de Power8 Sprints.

Bij deze sprints nemen achten uit acht steden het tegen elkaar op in sprints over slechts 350 meter. Kortom, in een luttele minuut is de strijd gestreden. Dat meldt BBC Sport. Er is een bokaal voor mannen en voor vrouwen. De bemanning wordt samengesteld uit toproeiers uit de acht deelnemende steden.

Elan
Britse roei-elite uit Bristol, Cambridge, Exeter, Londen, Manchester, Newcastle, Nottingham en Oxford zullen ten tonele verschijnen. Tijdens de race zal volgens een knock-out-systeem worden gevaren. Zij moeten met korte en spannende wedstrijden nieuw elan geven, volgens British Rowing.

Evenementen
De eerste keer dat de steden een krachtmeting zullen aangaan is tijden het Bristol Harbor Festival, later in juli van dit jaar. Volgend jaar zal de race tijdens drie evenementen plaatsvinden als het aan de nationale bond ligt.

Aantrekkingskracht
“We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan het creëren van kansen om de aantrekkingskracht van roeien te verruimen en een nieuw en diverser publiek aan te trekken”, zegt organisator Andy Parkinson. “De Power8 Sprints is een belangrijke stap in ons vermogen om deze ambitie te bereiken.”