Verburgh snelt naar Franse tweede plaats in 6:47,7

Kort

Terwijl de Nederlandse bondsvrouwen momenteel vertoeven in Spanje, deed Marleen Verburgh mee aan de Open Franse Ergokampioenschappen. Ze eindigde in 6:47,7 als tweede achter toproeister Noemi Kober (6:39,1).

Verburgh verkeert regelmatig in Frankrijk (Lyon) vanwege haar vriend, de Franse toproeier Alberic Cormerais. “Ik zag deelname als goede manier me voor te bereiden op de bondstesten die begin maart worden gehouden. Mijn streven was om hier onder de 6:50 te duiken en dan komende weken nog een stapje te maken. De opdracht van mijn coach was om heel strak 1:42 per 500 meter te varen en zo heb ik hem ook uitgevaren. De tijd is slechts één seconde langzamer dan mijn persoonlijk record. Ik ben dus zeer tevreden”, aldus Verburgh.

Aanhaken
De roeister van Willem III won eind november samen met Kyra de Vries in de twee de Hel van het Noorden, maar bedankte voor een trainingsstage van de bond in Sevilla. “In verband met studieverplichtingen – ik loop onder andere sinds begin februari stage bij Price Waterhouse en Coopers – kon ik niet mee. Ik hoop echter met goede resultaten bij de bondstest en later dit seizoen nog aan te kunnen sluiten. Ik zou geen ‘nee’ zeggen als ik later nog door Josy Verdonkschot gevraagd word.”

Offereins
Ondertussen traint de pupil van coach Hans Lycklama ook mee met Project 2020 van Nico Rienks. Samen met de sterke Tinka Offereins, die ook bedankte voor een bondsuitnodiging, start Verburgh komend weekeinde ook de Winterwedstrijden in Delft. Mocht dat goed gaan zal het duo vermoedelijk ook uitkomen bij de nationale kampioenschappen voor kleine nummers medio april op de Bosbaan.