WKticketstrijd Manson vs. Drysdale in Luzern

Kort

Down under loopt men ten opzichte van Europa uit de pas (of andersom). In Nieuw-Zeeland zijn de roeiers allang bezig met hun tweekilometerseizoen. Maar de Kiwi’s gaan de Europese wedstrijden gebruiken om een besluit te kunnen nemen over welke skiffeur het land gaat vertegenwoordigen bij de WK: wereldrecordhouder Manson of regerend olympisch kampioen Drysdale.

Normaal gebruikt de Nieuw-Zeelandse bond nogal eens de eigen nationale kampioenschappen om dit soort selectiestrijd uit te laten kristalliseren. Maar daarvan wordt nu afgeweken. De twee mastodonten komen aanstaand weekeinde in de finale om de Nieuw-Zeelandse titelstijd tegen elkaar uit, maar ook twee wereldbekerwedstrijden staan nog op de rol.

Plovdiv
In juni gaan de mannen deelnemen aan in de Wereldbeker in Linz (Oostenrijk), een maand later wordt de Rotsee in het Alpenbuurland het strijdtoneel. De Nieuw-Zeelander die in Luzern het hoogst eindigt, zal naar de WK in Plovdiv (Bulgarije) worden uitgezonden.

Voordeel
Het uitstel speelt Mahé Drysdale in de kaart. Hij komt terug van een jaar rust en is letterlijk en figuurlijk nog niet in vorm. Hij woog aan het begin van het seizoen 120 kilogram. Recent viel hij 15 kilo af, maar moet nog 5 kilo lichter worden om zijn normale wedstrijdgewicht te benaderen. Dit (Nieuw-Zeelandse) seizoen is de stand tussen de mannen 2-0 in het voordeel van Manson.