Weinig toproeiers bij Winterwedstrijden

Voorbeschouwing

Aankomend weekeinde barst het nieuwe roeiseizoen los met de Winterwedstrijden. Nationale toppers zijn op de Schie zo goed als absent en voor het eerst sinds jaren is het evenement ook niet meer verplicht voor talenten.

Dit alles levert enigszins karige Elite-velden op. Bij de mannen skiff zijn er bijvoorbeeld slechts vijf inschrijvingen, waarbij Groningen Luuk Adema een van de favorieten is. Hij neemt het onder andere op tegen ergobeul Sander de Graaf en routinier Vincent Klaassens. Laatstgenoemde roeiers starten zondag ook nog eens in de tweezonder, waar Helwinnaars Ralf en Rik Rienks de te kloppen ploeg is. Outsiders in dit veld zijn Job Huigsloot en Jan van der Bij. Dit Skøll-duo maakte onlangs tijdens het trainingskamp in Sevilla indruk bij de gezamenlijke sparsessie.

Vrouwen
Bij de vrouwen is het zelfs nog ernstiger gesteld. Bij gebrek aan inschrijvingen gaat het Elite-veld in de skiff zelfs niet door. Een en ander zou goed te maken kunnen hebben met het feit dat er momenteel een historisch grote equipe inclusief een groot aantal zogeheten ‘meetrainers’ op trainingsstage is in Zuid-Spanje. Enige boot van hoog niveau is de tweezonder van Marleen Verburgh en Tinka Offereins. Beide vrouwen waren ook uitgenodigd voor het bondstrainingskamp maar bedankten vanwege verschillende redenen. Eventueel kan dit tweetal later nog aanhaken.

Lichtgewichten
Toptalent Obbe Tibben is de blikvanger in het lichte veld. De vraag is vooral of hij net zoals bij de Hel van het Noorden ook alle zware mannen kan verslaan. In zijn eigen categorie lijken vooral Freek Temming en Ward van Zeijl zijn grootste concurrenten. Spannend wordt het wellicht bij de lichte vrouwen, waar de gehele dubbelvier die afgelopen zomer zilver won bij de wereldkampioenschappen voor roeiers onder 23 jaar, aan de start verschijnt.

Eerstejaars
Interessant zal de strijd tussen de eerstejaars achten. Voor het eerst dit seizoen komen zij op het water tegen elkaar uit en zal blijken of de geleverde vermogens op de ergometer bij de NK Indoorroeien ook representatief in de boot zijn.

De loting is hier te vinden.

2 thoughts on “Weinig toproeiers bij Winterwedstrijden

  1. Beste Roei-journalisten, Jullie vergeten dat IEDEREEN van het M18 veld er is voor de door bond geadviseerde deelname aan M18 1x op Zondagmiddag. Aangezien het M18 veld veel sterker is dan andere jaren zien we hier de deelnemers Parijs 2024. Aangezien studenten geen geld hebben zitten er veel roeiouders (5 klinkers!) onder jullie donateurs. Ik heb inmiddels twee keer gedoneerd. Gaarne wat meer aandacht voor M16&M18 1x.

    1. Geachte ouder,

      Wij maken onze eigen afwegingen als het gaat om waarover wij wel of niet berichten. Verder zou de redactie waardeloos zijn als we ons zouden laten leiden door onze donateurs. Groetend, Anne

Comments are closed.