Jeugdergometerwedstrijden bundelen krachten

Achtergrond Algemeen Kort Uitslagen Voorpagina Wedstrijden

Afgelopen zaterdag deden bij Michiel de Ruyter in Uithoorn 130 kinderen mee aan de jaarlijkse nationale ergometerwedstrijden voor de jeugd. Samen met De Eem uit Baarn, dat op 30 januari een wedstrijd organiseert, wordt dit jaar voor het eerst een klassement opgemaakt.

De Uithoornse vereniging organiseert de wedstrijd inmiddels al jaren en die wordt steeds populairder. Deze editie kwamen er leden van maar liefst vijftien verschillende verenigingen op het evenement af. De jongste jeugd roeide een afstand van 250 meter, de andere leeftijdscategorieën moesten 500 meter afleggen.

Estafette
Aan het eind van de dag stond er nog een estafette op het programma waar de kinderen zo snel mogelijk na elkaar op de ergometer moesten plaatsnemen. De medailles werden uitgereikt door aanstaande olympische roeister Nicole Beukers.

Franke
Een daarvan was voor Tanisha Franke van de thuisroeiende vereniging. Zij maakte indruk door over twee keer 500 meter gemiddeld een tijd van 1:43,2 te trappen. Het verschil met de nummer twee bedroeg na twee heats maar liefst een kleine 20 seconden.

Alkmaarsche
Ook Siem Wesseling van Alphen kwam met een gemiddelde van 1:27,1 uitstekend voor de dag als winnaar bij de oudste jongens. Opmerkelijk was dat ook een aantal kleine verenigingen in de prijzen viel, zoals Iris uit Lisse en Pontos uit Lelystad. De Alkmaarsche won de wisselprijs voor meeste podiumplaatsen.

Gezocht
Nieuw is dit jaar het samenwerkingsverband met roeivereniging De Eem. Daar staan eind januari soortgelijke wedstrijden op het programma. Men is nog op zoek naar een derde vereniging zodat in de toekomst een drieluik georganiseerd kan worden.

© NLroei, 12 -1 – 2016