Een medaille in Rio is streven van Nienke Van Zijp

Algemeen Voorpagina

Nienke van Zijp begon het jaar goed, want ze werd door de NLroei-lezers verkozen tot coach van het jaar 2015. We blikken met de coach van de ‘bronzen’ vrouwendubbelvier terug op een succesvol 2015 en kijken vooruit naar een spannend 2016.

Alle doelen die de vrouwendubbelvier voor ogen had in 2015 zijn gehaald. “De dubbelvier moest tenminste zilver halen bij de EK in Poznan (Polen). Dat is gelukt en daarmee bemachtigden zij een startbewijs voor de WK in Aiguebelette”, zegt Van Zijp.

Voor de WK werd hoog, maar realistisch ingezet. “De dubbelvier is direct geplaatst voor Rio en haalde een mooie bronzen medaille. Daarmee is het resultaat van afgelopen jaar dik in orde.”

Spannend jaar
Dankzij het resultaat van afgelopen jaar staat er veel te gebeuren in 2016. “Ik heb heel veel zin in komende periode”, zegt ze verwachtingsvol. “De ploegen binnen het veld liggen heel dicht bij elkaar, de verschillen zijn klein en de strijd is nog niet gestreden.” De ploeg is wel op de goede weg. “We zetten deze goede lijn die we nu hebben gewoon door,” besluit ze.

Doelen
Van Zijp kan aan het einde van komend jaar met een voldaan gevoel terugkijken als “alles eruit is gehaald wat erin zit”. En wat dat betreft is er wel wat te verwachten. “Het streven is dat we komende zomer meedoen om de medailles bij de Olympische Spelen in Rio.” Momenteel is ze met haar ploeg op trainingskamp om zich vast voor te bereiden op een intensief en spannend roeiseizoen.

 

© NLroei, 12 -1 – 2016