Oranje op stoom in Piediluco: Nederland 2 zit oudste vierzonder op de hielen

Algemeen

De Nederlandse equipe doet het goed in Italië, er werden op de eerste finale dag vier overwinningen geboekt. Marloes Oldenburg noteerde vandaag binnen een half jaar na haar nekbreuk een memorabele overwinning met haar vierzonder. De twee mannenvieren blijken zoals zich gisteren al aftekende inderdaad aan elkaar gewaagd. De oudste vier (gebroeders Rienks, De Graaf en Knab) won de finale, op de voet (0,35 seconde) gevolgd door Nederland 2 (Van Sprang/Van de Kerkhof/Van der Bij/Makker).

Roos de Jong en Laila Youssifou wonnen in hun dubbel ook. Zij versloegen de Litouwse vrouwen die in de voorwedstrijd nog sneller waren. De dubbelvier van (lichtgewicht) Veldhuis, Dullemans, Kolkman en Scheenaard was er eveneens als eerste, zij bleven onder andere een Roemeense ploeg voor.

Het was niet alleen goud dat er voor oranje blonk. De herenigde dubbel Twellaar en Broenink werd derde. De vice olympisch kampioenen finishten achter Italië en onze zuiderburen Vandenbussche & Aaron. De dubbelvier van Metsemakers, Wieten, Van Dorp en Florijn werd tweede en bleef op een halve seconde van het gastland steken. De Belgen werden ditmaal wel ruim verslagen. Ymkje Clevering en Veronique Meester hadden het aan de stok met het Ierse tweetal Hanlon en Murtagh waarbij de eilandbewoonsters met een kleine marge (0,1 seconde) aan het langste eind trokken.

Alle uitslagen van de finales van vandaag staan hier.