[promotie] Roeiwerf Wiersma lanceert lichte C4x+: ideaal voor de jeugd

Algemeen Promotie

Na enkele maanden ontwerpen, bouwen en ‘fine tunen’ door Roeiwerf Wiersma is recent de eerste lichtgewicht C4x+ gedoopt en in gebruik genomen. Deze unieke boot voldoet aan alle eisen voor een C4x+ (KNRB en DRV), maar de rompvorm en indeling zijn specifiek ontworpen voor een lichte bemanning. De boot is dus ook bijzonder geschikt voor de jeugd tot en met 12 jaar om in ploegverband verantwoord te roeien.

Met een gemiddeld roeiersgewicht van 45 tot 75 kilo, een kleiner span, iets kortere roeiplaatsen en een lagere afstelling is deze boot helemaal toegespitst op jeugdroeiers en vrouwenploegen. Hoewel ‘normale’ C-vieren geschikt zijn voor roeiers van alle gewichten, zijn het vooral de lichtere ploegen die in deze boten een grote afwijking ondervinden ten opzichte van passende wedstrijdboten.

In onze nieuwe C4x+ kan deze doelgroep het voetenbord passend afstellen, de juiste hoeken halen en aanhalen op een optimale hoogte.
Dit geeft meer voldoening, zorgt voor meer snelheid en een veel betere aansluiting met wedstrijdboten in de lichtere gewichtsklassen.
Kijk hier op onze C-botenpagina voor de specificaties en prijzen.