Zeidler snel bij Duitse ergokampioenschappen: 5:37,5 op Concept2

Kort

Bij zijn nationale ergokampioenschappen heeft de Duitse skiffwereldkampioen Olivier Zeidler flink huisgehouden. Hij verbeterde online zijn persoonlijke record naar een toptijd van 5:37,5. Zijn doel was een tijd onder de 5:40.

Met zijn prestatie voegt Zeidler zich bij een select groepje mannen. Het wereldrecord op de Concept2 staat op naam van de Australiër Josh Dunkley-Smith die in 2018 1,7 seconden sneller was dan de Duitser nu. Voor zover bekend zijn verder Holland Acht-roeier Simon van Dorp (5:36,4) en voormalig olympisch skiffkampioen Rob Waddell uit Nieuw-Zeeland sneller (5:36,6).

Siejkowski
Een Duits record is de toptijd van Zeidler evenmin. Ergometerbeest Matthias Siejkowski had namelijk vanaf 2001 met 5:37,0 lange tijd het wereldrecord in zijn bezit. In tegenstelling tot Zeidler kon zijn landgenoot niet overtuigen in de boot. Hij kwam zelfs nooit internationaal op A-niveau uit. Bij de toenmalige WK voor roeiers onder de 23 jaar pakte hij met de acht eind jaren ’80 wel tweemaal het goud.

Uitslagen
De resultaten van de Duitse kampioenschappen zijn hier te vinden. Op Zeidler na deed de rest van de nationale equipe niet mee. Een aantal ploegen is nu op trainingskamp.