Argo fixt bergen hulpgoederen voor Oekraïne  

Algemeen

De oorlog in Oekranië maakt veel los in Nederland. Dat is zeker zo bij Argo. De Wageningse studentenclub kreeg van het gezin van oud-Argonaut Kees Huizinga een oproep. Zij runnen in het oorlogsgebied een boerderij en vroegen om spullen in te zamelen voor de Oekraïners. Zo gezegd, zo gedaan. Het leverde een vrachtwagen vol nuttige zaken op. Die is inmiddels onderweg naar het land dat onder vuur ligt.

Competitiecommissaris Saskia Aartsen is onder de indruk wat het allemaal via social media heeft losgemaakt. “Ongekend. Mensen kwamen met tassen vol spullen aanzetten, of belden ons op met de opmerking ‘we hebben de halve Action leeggekocht, het is te veel om te brengen, kunnen jullie het komen halen?’. Echt fantastisch”, laat ze weten vanuit de stad waar de Duitsers op 5 mei 1945 hun capitulatie tekenden.

Los
Binnen recordtijd stond de botenloods vol. “We hadden daar zeker niet op gerekend. Het maakt wat los in de samenleving. Niet alleen bij de studenten, maar ook van andere mensen die in Wageningen wonen, oud-leden, noem maar op. En ze brachten van alles. Luiers, slaapzakken, tandenborstels, blikken met voedsel, echt veel.”

555
En het geld stroomde ook binnen. “We hebben een Tikkie rondgestuurd, daarmee is 6000 euro opgehaald. Daar hebben we onder andere aggregaten van gekocht, die zijn nu ook richting Oekraïne ”, aldus Aartsen. Zij adviseert mensen die wat willen bijdragen, geld te doneren aan Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.