Nederlandse mannenacht naar Windermere Cup

Kort

De Nederlandse roeibond is gevraagd een mannenacht te sturen naar de 36e editie van de Windermere Cup. Twee jaar terug zou er ook al een oranje acht naar Seattle gaan, maar dat ging toen vanwege het coronavirus niet door.

Deze wedstrijd is traditioneel in de meimaand een onderdeel van de start van het ‘bootseizoen’ waarbij een parade van jachten het decor vormt voor een roeirace die door duizenden toeschouwers wordt bekeken. De mannen en de vrouwenacht van de grootste universiteit aan de westkust – Washington -neemt het dan op tegen internationale topploegen. In 2018 won de Nederlandse vrouwenacht nog van de thuisploeg. En drie jaar terug waren Simon van Dorp en Michiel Mantel nog de beste toen zij het voor Washington opnamen tegen een nationale Duitse ploeg.

Talenten
Voormalig Holland Acht-roeier Van Dorp is na een USApauze van aan paar jaar voor de aanloop naar de spelen net weer terug in Amerika en zal het vermoedelijk dus ook gaan opnemen tegen de Nederlandse ploeg. Naar het verluidt zal de KNRB niet de nationale selectie sturen maar een groep van talenten net onder dit team. Bij de vrouwen neemt Washington het op tegen de Britse nationale ploeg.