Inge Janssen is nu voorzitter van alle atleten en stapt in bestuur van NOCNSF

Algemeen

Olympiër Inge Janssen is gekozen tot voorzitter van de atletencommissie van NOCNSF. De voormalige wereldkampioen in de dubbelvier volgt Hinkelien Schreuder op die 12 jaar de voorzittersrol vervulde. Janssen maakte lang deel uit van de atletencommissie van de roeibond. Zij gaf recent de voorzittershamer daarvan over aan Ruben Knab.  

Na de Olympische Spelen van Tokyo stopte Janssen met roeien en ging ze aan de slag als adviseur duurzame gebiedsontwikkeling bij het bureau Over Morgen. “De sportwereld is een bijzondere waarin ik graag betrokken blijf. Ik had mij er al voor ingezet dat de roeiers werden betrokken bij de beleidsontwikkeling van de roeibond. Later deed ik dat samen met de leden van atletencommissie van NOCNSF ook voor alle sporters. We hebben met elkaar resultaten geboekt. In zijn algemeenheid kan ik stellen dat de sporters eerder bij de ontwikkeling van het NOCNSF-beleid worden betrokken”, stelt Janssen.

Code
Haar commissie heeft een belangrijke missie. “Wij willen heel graag dat de stem van de atleet bij alle bonden goed gehoord gaat worden. Dat is nu per sport vaak verschillend geregeld en ingevuld. Er komt een vorm van normering voor. Dat betreft een nieuwe versie van de code goed sportbestuur, waarin het vastleggen van atletenvertegenwoordiging in een topsportstatuut een minimale kwaliteitseis voor sportbonden gaat worden. Hier hebben wij hard voor gewerkt om dat voor elkaar te krijgen en samen met NLsporter gaan we ons hard maken dat dit ook goed uitgevoerd gaat worden. Maar het is belangrijker dat bondsbestuurders en professioneel bondskader ervan overtuigd raakt dat hun nieuw bedachte beleid er beter van wordt als hun sporters daarbij vroegtijdig zijn betrokken”, aldus Janssen.

Drie van de zeven NOCNSFbestuurder zijn nu ex-roeisters: Irene Eijs begon bij Njord, Rinda den Besten en Inge Janssen gingen bij Orca voor het eerst de boot in.