Roeister Rinda den Besten kandidaat NOC*NSF-bestuur

Kort Voorpagina

Rinda den Besten is voorgedragen als bestuurslid van NOC*NSF. In haar studententijd roeide zij bij Orca. De Utrechtse is tegenwoordig voorzitter van de raad voor primair onderwijs.

Den Besten wordt door het zittende bestuur van NOC*NSF voorgedragen. De ledenvergadering van de sportfederatie neemt op 9 mei a.s. een besluit over haar toetreden.

Wethouder
Van 2002 tot 2006 was ze in de Domstad raadslid voor de Partij van de Arbeid en werd ze vervolgens wethouder met onder andere jeugd, onderwijs en sport in de portefeuille. Den Besten was nauw betrokken bij de organisatie van het Europees Jeugd Olympisch Festival van 2013.

Participatie

Den Besten heeft een missie. “Het belangrijkste vind ik het verhogen van de sportparticipatie, daarom ga ik het NOC*NSF-bestuur in. Daar sta ik volledig achter, het vraagt inzet van alle partijen. Belemmeringen moeten zoveel mogelijk worden weggenomen; fysiek, financieel en sociaal. Dit kan de sport niet zonder de medewerking van gemeenten, scholen, welzijns- en zelfs culturele instellingen. Maar het levert ook wat op, sport verbindt, activeert en daagt uit”, zegt Den Besten.

Vliegwiel

Topsport neemt volgens haar een speciale plek in. “Dat heb ik ook in mijn tijd bij Orca gemerkt. Topsport is het vliegwiel van de breedtesport. Of het nu om een wedstrijd op de Bosbaan gaat, een WK of de Olympische Spelen; de inspiratie en verbindende kracht van topsportevenementen is ongekend en ontroert mij iedere keer weer!”