Roeiers trotseren oceaan

Algemeen

In december begint het weer te kriebelen bij mannen en vrouwen die verre afstanden roeien. Na zijn race van vorig jaar naar de andere kant van de Atlantische Oceaan, kiest Mark Slats weer voor wekenlang water, wind en beproeving. Ditmaal zonder roeiriemen in de hand, hij zeilt de Golden Globe Race. De Wassenaarder ligt er tweede. En er is een opvolger in zijn race van vorig jaar: The Dutch Atlantic Four.

Doe ajb mee aan de NLroeicrowdfunding, doneer hier. Bedankt!

Slats is al  op de terugweg. Een paar dagen geleden maakte hij rond bij Kaap Hoorn, het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Nu vaart Slats in zekere zin huiswaarts. De hele reis is op zijn Facebookpagina te zien. Ook dit jaar zit hij weer in de boot om geld op te halen voor kanker.

Dutch Atlantic Four
Het succes van Slats slaat aan. Vier Haarlemmers gaan roeiend de Atlantische Oceaan over. Ze starten bij het eiland La Gomera en verwachten zo’n veertig dagen later bij Puerto Rico te arriveren. De bemanning bestaat uit twee dertigers en twee vijftigers. Zij opereren onder de naam The Dutch Atlantic Four. Ze maken het spannend: “We hebben maar voor zestig dagen eten aan boord.” Over vijf dagen gaat het viertal van start. Hun boot werd gisteren te water gelaten.

KiKa
De vier mannen roeien ongeveer vijf jaar samen. Dit jaar gaan zij doen wat Slats vorig jaar deed: Talisker Whiskey Atlantic Challenge roeien. Net als Slats kiezen zij het ruime sop om geld op te halen voor de kankerbestrijding. Kinderkanker in dit geval. Op hun website kun je doneren, deze donaties gaan naar kinderkankerfonds KiKa.