Zevende plaats voor onfortuinlijke Vermeer en Klok

Kort Wedstrijden

Jessy Vermeer en Iris Klok misten gisteravond op een haar de finale bij de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. In de vrijwel meteen daarna gehouden B-finale kon het Nederlandse koppel geen vuist meer maken en eindigden ze als derde.

Vooraf was het al duidelijk dat de halve finale met de sterke Grieken, Chinezen en Italianen spannend zou worden. Deze voorspelling kwam uit, want na een goede start finishten Vermeer en Klok op slechts 0,36 seconden van het winnende Griekenland en 0,21 seconden van nummer twee China als derde. “Er kwam op een gegeven moment wat onrust in het roeien waarna ze in de ballen terecht kwamen”, vertelde hun coach Isabelle Jacobs. “Als je er dan nog zo dichtbij zit, is het heel zuur.”

De jaarlijkse crowdfundig is gestart: steun NLroei. Dat kan hier!

B-finale
In de B-finale moesten de roeisters van De Amstel (Klok) en RIC (Vermeer) hun meerdere erkennen in Italië en Litouwen. Jacobs: “Helaas was toen de tank helemaal leeg en konden ze zich niet goed genoeg herpakken. Erg jammer, maar we zijn vooral erg teleurgesteld dat we de finale niet gehaald hebben.” De A-finale werd uiteindelijk gewonnen door Griekenland dat eerder dit jaar ook al Europees- en wereldkampioen werd. Tsjechië eindigde als tweede en China pakte het brons.

Uitslagen zijn hier te vinden.